CrossFit Kids -harjoittelu ja aikuisten On Ramp -kurssit

Syyskausi tekee tuloaan ja salilla alkaa taas pikkuhiljaa arkirutiinit pyörimään. Kesä on ollut kuuma ja hikinen eikä vieläkään näytä lämpötilat hellittävän. Onneksi meillä on ollut ”viilentävä” uima-allas, joka on treenien jälkeen helpottanut hieman kuumaa olotilaa. Syyskauden On Ramp -kurssit julkaistaan ja CrossFit Kids -kausi alkaa. Elokuun ajan kaikki On Ramp -kurssit ovat alennuksessa joten ole nopea niin voit saada kurssin huokeammalla. Valitse etusivuiltamme On Ramp -kurssi mille haluat tulla. Alla hiukan infoa uusille ja vanhoille CrossFit lapsitreenaajille ja heidän huoltajilleen.

IMG_2955

Mitä on CrossFit Kids?

CrossFit Kids on CrossFittiä toteutettuna siten että se sopii lapsille. CrossFit Kidsissä käytetään voimisteluliikkeitä, sekä muuta oman kehonpainolla tehtävää liikkumista ja lisäksi lisäpainoilla tehtyjä harjoituksia, kuten painonnostoa ja voimannostoa lapsille turvallisella tavalla. Tavoitteena on kehittää erityisesti CrossFitin määrittelemää kymmentä fyysistä ominaisuutta, jotka ovat hapenottokyky, lihaskestävyys, maksimivoima, liikkuvuus, nopeus, nopeuskestävyys, koordinaatio, liiketarkkuus, ketteryys ja tasapaino. Erityispainotus on harjoituksilla, jotka parantavat luun tiheyttä ja tasapainoa, sillä ne kehittyvät voimakkaasti lapsen ollessa kasvuikäinen, ja ovat tärkeitä myös aikuisuudessa.  Juuri lapsilla ja teini-ikäisillä on loistava mahdollisuus maksimoida fyysinen kapasiteettinsä tämänkaltaisella harjoittelulla, harjoittelun ollessa viihdyttävää, haastavaa ja hauskaa. CrossFitin skaalattavuus antaa mahdollisuuden kaikenlaisille lapsille suoriutua harjoituksesta ja haastaa itseään. Liikkeet opetataan lapsille oikein ja turvallisesti, mikä luo kattavan perustan lapsen fysiikalle lähes mihin tahansa urheilulajiin tulevaisuudessa.

CrossFit Kids Tuusulan boksilla

Lapset on jaettu kahteen eri ikäryhmään joilla on kummallakin omat harjoitusaikansa.  Ikäryhmät ovat 8-11 vuotiaat eli SuperKids ja 12-15 vuotiaat eli Teenager Ninjas.

CrossFit Kidsiin sitoudutaan kaudeksi, jotka ovat syys- ja kevätkausi.  Syyskausi kestää syyskuusta joulukuun puoleen väliin asti ja kevätkausi tammikuun puolesta välistä toukokuun loppuun. Kevätkaudella on viikon kestävä hiihtoloma joka sijoittuu koululaisten hiihtolomalle.  Myös muut koulujen lomat pidetään vastaavasti lomana Kidseille.  Kesällä ollaan lomalla ja liikutaan mahdollisimman paljon lapsen omalla tahdilla.

Kurssien täytyttyä koko kaudelle ei oteta uusia lapsia ennen kuin paikkoja vapautuu.  Jos lapsi ei ole paikalla kolmella perättäisellä tunnilla ilman pätevää syytä, voi CrossFit Tuusula perua hänen osallistumisensa. Tärkeää on että kaikki lapset todella haluavat tulla treenaamaan, ja että paikkoja on tarjolla niitä todella haluaville.

CrossFit Kids-tunti koostuu hyvin samankaltaisista osioista kuin aikuisillekkin pidetyt tunnit. Alussa on lämmittely, jonka jälkeen on taito/voima osio (mm. vaikeammat voimistelu- ja painonnostoliikkeet) ja sen jälkeen vielä lapsille suunniteltu WOD.  WOD:issa käytetyt liikkeet voivat olla karhukävelyä, rapukävelyä, thrustereita,  kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, punnerruksia, leuanvetoja ja vaikka mitä.

CrossFit Kidsit palaavat kesätauolta

CrossFit Kids jatkuu kesätauon jälkeen. Treenikertoja on nyt tarjolla hieman enemmän kuin viimetalvena. Superkidsit eli 8-11 vuotiaat voivat nyt treenata ohjatuilla tunneilla kaksi kertaa viikossa (ti ja pe klo 17:00-18:00) ja Ninjat kolme kertaa viikossa (ma, ti ja pe klo 18:00-19:00).

Mikäli kaikkiin treeneihin ei ole mahdollista osallistua esimerkiksi muiden harrastusten vuoksi, on mahdollista osallistua treeneihin vain kerran tai kaksi kertaa viikossa, ja maksaa niistä. Jos lapsi haluaa panostaa CrossFittiin, kannattaa treenata kolmesti viikossa. Lisäksi on hyvä liikkua runsaasti myös muulla vapaa-ajalla.

Kaikkien yhden tai 12-15 vuotiaiden osalta kaksi kertaa viikossa treenaavien on sovittava minä tarjolla olevista viikonpäivistä haluavat treenata ja näihin treenipäiviin on hyvä sitoutua. Poikkeuksista voidaan kuitenkin aina sopia erikseen. Yksittäisen treenikerran ryhmäkoko on maksimissaan 10 lasta.

Olemme ottaneet aikataulun suunnittelussa huomioon koulujen lomaviikot. Lomaviikoilla ei ole treenejä, eikä niitä laskuteta.  Vähintään viikon mittaiset katkokset treeneistä vaikuttavat laskutukseen, ja ne ovat tasattu kaikkien kuukausien kesken laskutuksen helpottamiseksi.

Kuten viimevuonnakin, CrossFit Kidseihin sitoudutaan aina yhdeksi kaudeksi kerrallaan. Laskutuksen voi hoitaa kuukausittain tai yhden kauden kerrallaan.

 

Kidsien treeniajat

Ma Ti Ke To Pe  La & su
12-15 v Klo 18-19 8-11 v klo 17-18 Ei treenejä Ei treenejä 8-11 v klo 17-18 Ei treenejä
12-15v klo 18-19 12-15v klo 18-19

 

Tärkeät päivämäärät

Syyskausi
Aloitus Lopetus Lomat
1.9.2014 13.12.2014 Syysloma 13-17.10
Kevätkausi 
12.1.2015 29.5.2015 Talviloma 16-20.2.
Pääsiäinen 3-5.4.
Vappu 1.5.
Helatorstai 14.5.

 

Hinnoittelu 

Treenikerrat Syyskausi 2014  Kevätkausi 2015  Kuukausihinta
3 kertaa viikossa 300 375 75
2 kertaa viikossa 260 325 65
1 kerta viikossa 220 275 55

*syys- ja talviloma, sekä joulu- ja tammikuun lomaviikot ovat huomioitu hinnoittelussa.

Jos sinulla on kysyttävää ota yhteyttä!

Kids-koutsi Sanni
Puh: 045 230 6168
email: sanni.pisto(at)gmail.com

Super Kids 8-11v.

Ninjat 12-15v.

KIDSien omat sivu!