CrossFit Kids Tuusula

Salillemme saapuu CrossFit Kids -tunnit!

DSC_1896      CrossFit Kids on CrossFittiä toteutettuna siten että se sopii lapsille. CrossFit Kidsissä käytetään voimisteluliikkeitä, sekä muuta oman kehonpainolla tehtävää liikkumista ja lisäksi lisäpainoilla tehtyjä harjoituksia, kuten painonnostoa ja voimannostoa lapsille turvallisella tavalla. Tavoitteena on kehittää erityisesti CrossFitin määrittelemää kymmentä fyysistä ominaisuutta, jotka ovat hapenottokyky, lihaskestävyys, maksimivoima, liikkuvuus, nopeus, nopeuskestävyys, koordinaatio, liiketarkkuus, ketteryys ja tasapaino.

Erityispainotus on harjoituksilla, jotka parantavat luun tiheyttä ja tasapainoa, sillä ne kehittyvät voimakkaasti lapsen ollessa kasvuikäinen, ja ovat tärkeitä myös aikuisuudessa.  Juuri lapsilla ja teini-ikäisillä on loistava mahdollisuus maksimoida fyysinen kapasiteettinsä tämänkaltaisella harjoittelulla, harjoittelun ollessa viihdyttävää, haastavaa ja hauskaa. CrossFitin skaalattavuus antaa mahdollisuuden kaikenlaisille lapsille suoriutua harjoituksesta ja haastaa itseään. Liikkeet opetetaan lapsille oikein ja turvallisesti, mikä luo kattavan perustan lapsen fysiikalle lähes mihin tahansa urheilulajiin tulevaisuudessa.

CrossFit Kids meillä

Lapset jaetaan kahteen eri ikäryhmään joilla on kummallakin omat harjoitusaikansa.  Ikäryhmät ovat 8-11 vuotiaat  ja 12-14 vuotiaat.

CrossFit Kidsiin sitoudutaan kaudeksi, jotka ovat syys- ja kevätkausi.  Syyskausi kestää syyskuusta joulukuun 15. päivään asti ja kevätkausi tammikuun alusta toukokuun loppuun. Kevätkaudella on viikon kestävä hiihtoloma joka sijoittuu koululaisten hiihtolomalle.  Kesällä ollaan lomalla ja liikutaan mahdollisimman paljon lapsen omalla tahdilla.

Ensimmäinen CrossFit Kids – kausi alkaa kesken kauden marraskuussa 2013. Ensimmäisellä kaudella tarjolla on yksi tunnin mittainen harjoituskerta molemmille ikäryhmille viikossa.  Tammikuussa aloitamme tunnit uudella tavalla.  12-14 vuotiaita mahtuu mukaan kahdeksan ja 8-11 vuotiaita kuusi.  Kurssien täytyttyä koko kaudelle ei oteta uusia lapsia ennen kuin paikkoja vapautuu.  Jos lapsi ei ole paikalla kolmella perättäisellä tunnilla ilman pätevää syytä, voi CrossFit Tuusula perua hänen osallistumisensa. Tärkeää on että kaikki lapset todella haluavat tulla treenaamaan, ja että paikkoja on tarjolla niitä todella haluaville. Tuntien ajankohdat tulevat vielä tarkentumaan.

CrossFit Kids-tunti koostuu hyvin samankaltaisista osioista kuin aikuisillekkin pidetyt tunnit. Alussa on lämmittely, jonka jälkeen on taito/voima osio (mm. vaikeammat voimistelu- ja painonnostoliikkeet) ja sen jälkeen vielä lapsille suunniteltu WOD.  WOD:issa käytetyt liikkeet voivat olla karhukävelyä, rapukävelyä, thrustereita,  kuperkeikkoja, kärrynpyöriä, punnerruksia, leuanvetoja ja vaikka mitä.

CrossFit Kids kokeilutunnit 2.11. Kokeilutunnin kellonajat:
8-11 v  klo 10:00
12-14 v  klo 12:00

Loppuvuoden tunnit pidetään seuraavina päivämäärinä:
4.11, 11.11, 18.11, 25.11, 2.12, 9.12 ja 16.12

Kellonajat seuraavasti joka kerralla:
8-11 v  klo 18:00-19:00 (ryhmän koko 6 henkilöä)
12-14 v  klo 19:00-20:00 (ryhmän koko 8 henkilöä)

Vanhemmat ovat tervetulleita seuraamaan tuntia, mutta valmennukseen ei pidä silti osallistua!

Molemmille ikäryhmille loppuvuoden treenit ovat 80 € / lapsi. Kaksi lasta samasta perheestä  150 €. Jos lapsen vanhempi treenaa meillä, on maksu 70 € / lapsi tai 130 € / kaksi lasta samasta perheestä.

Ilmoittautuminen:
Super Kids 8-11v

Teenage Ninjas 12-14v