CrossFit Tuusulan ohjelmointi muuttuu

CrossFit Tuusulan saliohjelmointi muuttuu. Voimaohjelmoinnissa pitkään käyttämämme ja erittäin toimivaksi toteamamme 5-3-1 voimaohjelma siirtyy historiaan.

Uusi ohjelmointi jaksottuu kahteen 6 viikon kauteen ja yhteen pidempään kauteen. Koko ohjelma käydään läpi kaksi kertaa vuodessa. Ohjelmointi alkaa aina taitokaudella, jolloin kuuden viikon ajan pääpainopiste on erilaisten taitojen oppimisessa. Voima- ja kestävyysominaisuudet pyritään tällä kaudella ylläpitämään samalla tasolla kuin kauden alussa. Taitokaudella joka viikko pidetään kahdet voimistelu- ja kahdet painonnostotreenit, sekä yhdet voimatreenit. Näiden lisäksi metcon-tyyppisiä treenejä tehdään myös joka päivä. Taitokaudella ne ovat taidollisesti haastavampia, EMOM-tyylisiä ja laatua, mutta viikoittain mukaan mahtuu kovempaakin syketreeniä.

Toinen kuuden viikon kausi on voimakausi, jolloin pääpainopiste on voimaominaisuuksien kehittämisessä. Tällä kaudella tehdään paljon kovia kyykkyjä ja punnerruksia, sekä raskaampaa painonnostotreeniä. Kestävyyspuolella treeni joudutaan pitämään pitkälti peruskuntotyylisenä, jotta voimaominaisuudet saavat tilaa kehittyä. Peruskunnon kohottaminen on myös oleellinen osa tällä kaudella. Perus CrossFit-treeniä ei tietenkään tälläkään kaudella unohdeta, ja sykkeen kohotusta tehdään pari – kolme kertaa viikossa.

Kolmas kausi on ns. metcon-kunnon kohottamista, maitohappokestävyyttä, sekä eri kynnysarvojen parantamista. Kolmas kausi tulee näyttämään hyvin samalta, kuin nykyinen ohjelmointi on tähän asti ollut ympäri vuoden. Kestoltaan kolmas kausi on pidempi kuin kaksi ensimmäistä kautta, ja se sisältää mm. CrossFit Openit.

Taito- ja voimakaudet kestävät kumpikin kuusi viikkoa. Kumpikin kausi on jaettu kahteen kolmen viikon pituiseen jaksoon. Kolmesta viikosta ensimmäinen on intensiteetiltään tai volyymiltään kevein. Tämän jälkeen intensiteetti sekä volyymi kasvavat viikko viikolta, kolmannen viikon ollen raskain. Kauden neljäs viikko on jälleen kevyt viikko jonka jälkeen treenit taas kovenevat progressiivisesti. Sama toistuu molemmilla kausilla. Taitokaudella etenkin volyymi eli toistomäärät kasvavat viikoittain, kun taas voimakaudella oleellista on intensiteetin eli esimerkiksi nostettujen kilomäärien kasvu.

Esimerkiksi taitokauden volyymi + intensiteetti näyttäisi kuvaajalla jotakuinkin tältä:

volyymivsintensiteetti