Kuusi viikkoa ja fokuksessa taidot

Taitokausi on täällä taas. Winter War ja CrossFit Games Open 2016 ovat takana päin. Näiltä osin voimme olla tyytyväisiä, sillä esimerkiksi Winter Warissa meillä oli ensimmäistä kertaa mukana peräti kaksi urheilijaa. Ensimmäistä kertaa saimme mukaan myös miespuolisen urheilijan. Hyvä Minna ja Eetu! 🙂

Openeihin osallistuttiin kohtalaisella innolla, mutta kovasti toivomme, että ensivuonna innokkaita olisi vielä merkittävästi enemmän.

No, takaisin siihen taitokauteen. Taitokaudella ehkä rauhoitumme ja pysähdymme hieman miettimään itse liikettä ja liikkeiden perusteita. Nostamme tapetille haastavat kehonpainoliikkeet ja painonnostotekniikat. Taitojen merkitys nimittäin kasvaa CrossFit-treenissä kokoajan. Ei riitä pelkkä hutkiminen, pitää myös tutkia, jotta voi kehittyä ;). Tavoitteena taitokauden jälkeen tietenkin on se, että seuraavalla kisakaudella (eli sillä kaudella kun tehdään täyttä häkää WOD:eja) voimme tehdä niitä taas entistäkin kovempaa, sillä taidolliset asiat eivät meitä rajoita.

Tietenkään kuudessa viikossa ei voi oppia kaikkea. Toivottavaa kuitenkin on, että jokainen, tämän kuuden viikon jälkeen, on pienen askelen verran pidemmällä kehon- ja tekniikoiden hallinnassa.

Ensiviikolla keskitymme etenkin käsilläseisontapunnerrus-, pistoolikyykky-, kippaus-, ja painonnostotekniikoihin.

-Sanni

mayan handstand