Liikkuvuutta ala- ja yläraajoihin. Seminaareja tulossa.

Omat apukoutsimme, kisaajamme sekä fysioterapeutit Asta Vilenius ja Viivi Kettukangas tulevat lähiaikoina pitämään mobbailuseminaareja asiakkaillemme. Seminaareja on kaksi, ja niissä keskitytään hieman eri osa-alueisiin. Varaa paikkasi seminaariin, jos sinulla on ongelmia (liikkuvuus, kipu yms). kyseisellä alueella. Seminaarien kuvaukset alla:

28.10 keskitytään suurimmaksi osaksi yläraajojen ja yläkropan liikkuvuuteen ja liikkeen hallintaan. Pyritään saamaan mm. eturäkki asentoa, hengityksen hyödyntämistä liikkeissä, käsien ojentamista pään yläpuolella (esim. valakyykky) helpommiksi. Liikkeen hallinnalla pyritään keskittymään olkapään, lapatuen ja koko yläkropan yhteistoimintaan syvistä lihaksista lähtien, jotta liikkeisiin saataisiin vieläkin lisää voimaa, hallintaa ja turvallisuutta.
Käsitellään tällä kerralla mm. Olkapäiden liikkuvuutta, rintarangan ojentumista, ranteita, lapojen pikkulihasten hyödyntämistä liikkeissä, rintakehän avaamista ja käsivarsien rentouttelua. Varaa paikkasi yläraajojen liikkuvuusseminaariin täältä.

Viivi
Viivi

3.11 keskitytään keski- ja alakropan liikkuvuuteen ja liikkeiden hallintaan. Liikkuvuusosiossa pyritään avaamaan lantion, kylkien, vatsan, selän, nilkkojen liikeratoja sekä rentouttamaan lihaskireyksiä. Parannetaan liikehallinnalla koko alaraajan linjausta liikkeissä (jalkaterä, sääri, polvi, lonkka, lantio ja alaselkä), keskivartalon ja lantion tukilihaksia sekä yhteistoimintaa.
Huomion kohteena on esimerkiksi kyykyissä liian aikaisin tapahtuva alaselän pyöristyminen (kyykkysyvyys), vatsan tuen hyödyntäminen alaraajojen liikkeissä ja lantion alueen kiputilojen helpotus. Alaraajojen liikkuvuusseminaariin varaa paikkasi täältä!

Astan sydän
Asta