Mitä on CrossFit?

CrossFit Järvenpää on valmennuspaikka, jossa käytetään CrossFit-metodia fysiikkavalmennuksessa.  Salin toiminta perustuu ammattitaitoiseen valmentamiseen ja harjoitusten ohjelmointiin. Tavoitteena on yleisen fyysisen toimintakyvyn parantaminen. Salin harjoitusohjelma, jota salin jäsenet seuraavat, perustuu korkealla intensiteetillä suoritettaviin jatkuvasti vaihteleviin toiminnallisiin liikkeisiin. Jokainen treeni on erilainen ja vaihteleva. Paikalla on mukavien treenikavereiden lisäksi ammattitaitoiset valmentajat. CrossFit Järvenpään salin jäsenet saavat käydä harjoittelemassa oman salin lisäksi CrossFit Tuusulassa. Salit seuraavat samaa ohjelmointia.
.
.

     Monipuolinen voima- ja kunto-ohjelma. Ensimmäinen virallinen CrossFit-sali sai alkunsa Amerikassa 2000 -luvun alussa.  Alun perin CrossFit-tyylistä voima- ja kunto-ohjelmaa ovat käyttäneet amerikkalaiset viranomaiset, palomiehet, ammattisotilaat ja urheilijat. CrossFit on saanut suurta suosiota myös tavallisen kansan keskuudessa tehokkaiden ja innostavien harjoitusmenetelmiensä ansiosta.

     Vaihtelevat harjoitusohjelmat. Sama harjoitus toistuu maksimissaan 1-2 kuukauden välein, minkä vuoksi Crossfit harjoituksiin ei kyllästy. “Hauiskääntöä ja penkkipunnerusta kolme kertaa viikossa” tyyppisten ohjelmien ongelmana on se, että keho tottuu harjoitteluun ja kehitys hidastuu.

     Toiminnallinen harjoittelu. CrossFitissä tehdään liikkeitä, jotka ovat ihmiselle luontaisia  ja jäljittelevät sellaista liikkumista mihin ihmiskeho on tarkoitettu oikeassa maailmassa salin ulkopuolella.  Kyykky, maastaveto (nostat esineitä maasta ylös), juoksu, hyppiminen, heittäminen, tasapainoilu ja esineitten nostaminen pään yläpuolelle ovat kaikki liikkeitä joita tarvitset läpi elämän. Isovanhempiemme tarpeet eivät poikkea huippu-urheilijan tarpeista. CrossFit-saleilla välineet koostuvat levytangoista ja -painoista, voimistelurenkaista, käsipainoista, kahvakuulista ja omasta vartalosta.

     Korkea intensiteetti. Tekemällä enemmän ‘työtä’ lyhyemmässä ajassa on tärkein ohjenuora intensiteetin nostamisessa. Korkeampaan intensiteettiin pääsee liikkumalla nopeammin, nostamalla isompia painoja ja pitämällä vähemmän lepotaukoja. Harjoitukset skaalataan aina harjoittelijan mukaan. Jokaisella harjoittelijalla on rajansa mihin hän pystyy sekä teknisesti että fyysisesti. Jos tekniikka ‘hajoaa’ liikaa WOD harjoituksen aikana, on skaalaus ollut kuormaltaan liian iso.

Tähtäämme siihen, että harjoittelu tekee sinusta mahdollisimman terveen, vahvan ja hyväkuntoisen.

ON RAMP -KURSSI (PERUSKURSSI)

Tarjolla on eri pituisia On Ramp-kursseja. Pidemmät kurssit sopivat jokaiselle, mutta varsinkin aloittelijoille. Useampien treenikertojen aikana tulee enemmän kertausta ja toistoja ja tämä on todettu parhaimmaksi tavaksi  omaksua tekniikat joilla pääset alkuun. Kurssit löydät täältä.

On Ramp-kursseilla harjoitellaan olennaisimmat CrossFit-perusliikkeet. Näitä ovat lämmittely-, voimistelu- ja painonnostoliikkeiden alkeet. Tekniikat käydään läpi ”kädestä kiinni pitäen” tyylillä.  Tavoitteena on lisäksi totuttaa keho harjoitusmetodin intensiivisyyteen.

ON RAMP-KURSSIN JÄLKEEN WOD-TUNNEILLE

WOD-tunnit ovat tarkoitettu On Ramp-kurssin käyneille. Tunneilla on aina valmentaja paikalla ja tunneilla seurataan salin ohjelmointia. Harjoitus kestää 60 min ja se koostuu lämmittelystä, voima- tai taitoharjoituksesta, aineenvaihduntaa kiihdyttävästä metcon-harjoituksesta sekä itsenäisestä jäähdyttelystä/venyttelystä.
Tunnin metcon-harjoitus tehdään useimmiten yhdellä neljästä mallista:

For Time (Aikaa vastaan): tehdään määrätyt liikkeet mahdollisimman nopeasti.
AMRAP (As Many Rounds As Possible): Niin monta kierrosta määrättyjä liikkeitä kuin mahdollista tietyssä ajassa.
For Load (Maksimi painot):  Haetaan maksimi painoja hyvällä tekniikalla määrätyille toistoille.
For Quality (tehdään puhdasta tekniikkaa): Keskitytään tekniseen suoritukseen ilman aikaa.