Perusvoima- ja peruskestävyyskauden ohjelmointi

Hei rakkaat urheilijamme! Tuleva kuuden viikon jakso saattaa olla monelle hyvin poikkeuksellinen, joten lisätiedon antaminen siitä on varmasti aiheellista.

Kuusi viikkoa kestävällä voima- ja PK-kaudella pyritään kehittämään perusvoimaa ja peruskestävyyttä. Käytännössä tämä tarkoittaa seuraavia asioita: Ohjelma tulee sisältämään paljon raskaita kyykkyjä, vetoja ja punnerruksia, sekä pidempiä matalatehoisia kestävyysharjoituksia. Maitohapot eivät kuulu tälle kaudelle, sillä ne saattavat heikentää perusvoiman kehitystä. Huomioitava on myös että painonnostoliikkeet, kuten tempaus ja työntö eivät välttämättä kulje hyvin tällä kaudella, joten niitä tehdään joko kevyemmillä painoilla tai pienissä määrin.

Viikko-ohjelma tulee näyttämään jotakuinkin tältä:

Näyttökuva 2015-10-11 kello 21.47.38

 

Huomioitavaa siis on, että kyykyt tehdään aina maanantaisin ja perjantaisin, ja välillä myös keskiviikkoisin. Saliohjelman noudattaminen on siis tärkeää tällä kaudella. Omien kyykkytreenien tekeminen on tarpeetonta. Maksimit testataan lauantaina 17.10. etukyykystä, maastavedosta ja pystypunnerruksesta. Jos et ehdi mukaan, voit koittaa tehdä maksimit opengymillä. Muista pyytää koutsilta neuvoja.

Saliohjelman lisäksi treenaajamme saavat käyttöönsä peruskestävyysohjelman jota voi toteuttaa itsenäisesti muualla kuin salilla, lukuunottamatta soutua. Parempi peruskestävyys auttaa palautumaan treeneistä ja jaksamaan treeniä paremmin.

Peruskestävyysohjelma tulee sisältämään pääasiassa juoksua ja uintia, sekä vesijuoksua. Joka viikko ilmoitetaan kaksi kuivanmaan treeniä ja kaksi vesitreeniä. Näistä tavoitteena olisi toteuttaa kolme, eli joko kaksi juoksua ja yksi vesitreeni, tai päinvastoin.
Uintitekniikkaopetusta on tarjolla, kysy Miraa. Uintitekniikka opetuksen voi toteuttaa yksilö-  tai ryhmätuntina korvausta vastaan. Yksi tekniikkatunti korvaa aina yhden peruskestävyystreenin. Myös vesijuoksuopetusta on tarjolla Tuusulan Uimahallilla 3.11. klo 20-20:45, vetämään tulee fysiikkavalmentaja ja uintiopettaja Mirva Salmi (MiXtremeSport). Tästä lisää infoa myöhemmin.
Myös muita hauskoja ja mielenkiintoisia kestävyystreeneja on mahdollisuus toteuttaa. Jos innokkaita löytyy, saattaa Valta lähteä vetämään teille sauvakävelytreenit intervalleineen ja mäkivetoineen :D.

IMG_0511

Stay tuned!