”Ravitsemusideologiat ja fyysinen suorituskyky” luento Tuusulassa 18.7. klo 19:30

2BXtreme järjestää yhdessä Suomen Tang Lang -liiton kanssa ravintoluennon Tuusulan Metsäpirtillä 18.7. klo 19:30. Kaikki kiinnostuneet ovat tervetulleita. 2BXtreme salin ja Suomen Tang Lang -liiton jäsenille luento on ilmainen. Muille luento maksaa 15€. Ennen luentoa voi osallistua kahden tunnin kahvakuulaharjoituksiin alkaen 17:00. Tunnilla harjoitellaan kahvakuulailun alkeita.

Käy varaamassa paikkasi täältä.

Ravintoluennoitsijana toimii Elina Perkiömäki, jonka esittely on alla. Kahvakuulan alkeet pitää 2BXtreme salin omistaja Valta Sjöblom.

 

Elina Perkiömäki on liikuntafysiologi (M.Sc. in Exercise Science), joka on toiminut liikunta-alalla erilaisissa tehtävissä liikunnanopetuksesta yksityisyrittäjään. Elina on luennoinut ravitsemuksesta ja nesteytyksestä erilaisille yritys-, tyky- ja liikunta-alan toimija –ryhmille vuodesta 2003 alkaen. Tällä hetkellä Elina opiskelee fysioterapiaa ja työskentelee Fysioline Oy:n palveluksessa.

Tavoitteellisen liikunnan harrastajalle ravitsemuksella on suuri merkitys. Useimmiten lisääntyneen ja suunnitelmallisen liikunnan harrastaminen liittyy kehonkoostumuksen parantamiseen tai laihduttamiseen, mutta paljon liikkuvalla ravinnon vaikutus suorituskykyyn on myös korostunut. Joskus voi olla tarvetta huomioida myös näennäisesti ristiriitaiset tavoitteet ravitsemuksen suunnittelussa, jolloin aterioiden koostamisesta ja ruokailurytmistä tulee vieläkin haastavampaa.

Tämän luennon tarkoituksena on esitellä erilaisia ravitsemusvaihtoehtoja paljon liikuntaa harrastavan näkökulmasta sekä pohtia sitä, millaisia asioita omiin tavoitteisiin sopivan ravitsemusideologian valitsemisessa kannattaa huomioida. Käymme myös läpi tekijöitä, jotka saattavat vaikuttaa terveyteen epäedullisesti.